• 1 kleine pompoen (ongeveer 1/2 kilo)
  • olijfolie
  • 1 kleine ui
  • 1 teen knoflook
  • 300 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram zachte geitenkaas of feta
  • handvol rucola
  • takje salie
  • handje walnoten
  • klontje boter

De zoete smaak van pompoen combineerd fantastisch met geitenkaas in deze heerlijke romige risotto. In de herfst zijn pompoenen in seizoen en kun je ze goedkoop in de winkel vinden.

Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes. Doe de pompoenblokjes in een ovenschaal, giet er wat olijfolie overheen en rooster ze in de oven in ongeveer 20 minuutjes gaar.
Snipper ondertussen de ui en de knoflook.
Verwarm ook alvast de bouillon in een pannetje.

Bereiding
Verhit wat olijfolie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook tot ze zacht zijn. Voeg vervolgens de rijst in de pan en bak deze eventjes zachtjes mee.
Nu gaan we de risotto rustig garen, door er steeds een soeplepel bouillon bij te gieten en deze rustig door te roeren. Als de risotto al het vocht heeft opgenomen schep je de volgende lepel erbij, net zolang totdat de risotto beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuutjes.
Schep nu de boter, pompoen, geitenkaas en de rucola bij de risotto en roer goed door.

Serveren
Serveer de risotto in een diep bord en garneer met een paar blaadjes salie en walnoten. Deze risotto is erg lekker met een glas stevige rode wijn.