• olijfolie
  • 50 gram boter
  • 1 knoflookteen
  • nootmuskaat
  • 2 liter kip bouillon
  • 1 grote ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 400 gram risotto rijst
  • 500 gram verse bladspinazie
  • 150 gram verse geraspte Parmezaanse kaas
  • sap van 1 citroen
  • 500 gram geitenkaas

De geitenkaas geeft deze risotto een beetje pit, verder zorgt deze ervoor dat de risotto nog meer aan elkaar blijft plakken zodat er deze mooi opgediend kan worden in een torentje. Perfect voor een leuk en smakelijk voorgerecht.

Spinazie en geitenkaas werken ook erg goed samen qua smaak waardoor deze risotto niet alleen erg gezond is, maar ook nog super lekker!

Voorbereiding
Warm de bouillon op in een pan en snipper de ui en bleekselderij erg fijn. Hoe fijner je de groenten snijdt, hoe gladder en smeuïger de risotto wordt en je geen grove stukjes meer hebt.

Bereiding
Verwarm de olie en een beetje boter in een hapjespan met een dikke bodem en fruit hierin de knoflook aan met een paar raspjes nootmuskaat. Als alle boter gesmolten is voeg je de spinazie toe en bak je deze 5 minuutjes. De spinazie is nu flink geslonken. Voeg wat zout en peper naar smaak toe en schep de spinazie uit de pan op een snijplank. Hak de spinazie helemaal fijn.

Verwarm nogmaals wat olie en boter in de hapjespan en bak hierin de ui en bleekselderij in 5 minuutjes zachtjes gaar. Voeg dan de rijst toe en bak deze onder af en toe roeren in 5 minuutjes glazig.
Hierna ga je de rijst echt koken, door er steeds een soeplepel bouillon bij te gieten. Roer de rijst steeds goed door en als de bouillon bijna is opgenomen, voeg je weer een nieuwe soeplepel toe. Herhaal dit totdat de risotto in ongeveer 20-25 minuutjes gaar is.

Haal de risotto nu van het vuur en roer er de spinazie, de helft van de geitenkaas, de overgebleven boter, parmezaanse kaas en het citroensap doorheen.

Laat de risotto nu 2 minuten rusten met de deksel op de pan.

Serveren
Schep de risotto in een serveerring op een bord en druk hem goed aan zodat er een torentje ontstaat. Haal de serveerring eraf en kruimel er wat geitenkaas overheen.
Je kunt het bord verder afmaken door er wat veldsla bij te leggen en een straaltje extra vergine olijfolie overheen te gieten.

Spinazie risotto met geitenkaas is erg lekker met een glas droge witte wijn.