• 2 liter kipbouillon
  • 250 gram bevroren erwtjes
  • 4 smalle preistengels
  • 1 ui
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 dikke tenen knoflook
  • koriander
  • 500 gram risotto rijst
  • 100 ml witte wijn
  • 12 - 14 grote gamba garnalen
  • boter
  • 125 ml koksroom of creme fraiche
  • flinke hand gehakte peterselie
  • flinke hand verse basilicum
  • verse citroen

Soms heb je gewoon zin in lekkere dikke gamba garnalen, dit risottorecept combineert de heerlijke decadentie van de gamba garnaal met het gezonde en voedzame van een risotto. Ga langs de viswinkel of de markt voor grote garnalen, het liefste nog niet gepeld. Pel ze thuis en bak de schillen in de olijfolie waarin je straks de risotto maakt, zo krijgt de risotto al een lekkere garnalensmaak!

Voorbereiding
Snijd de prei in dunne ringen en was ze zorgvuldig zodat er geen aarde achterblijft. Kook de prei vervolgens in een pan met water in 2 minuutjes beetgaar en laat het vervolgens uitlekken in een vergiet. Snipper de ui.

Dezelfde pan kun je nu gebruiken om de bouillon op te warmen.

Bereiding
Verhit de olie in een grote hapjespan (of gebruik de olie waar je eerder al de garnalenschillen in hebt gebakken) op een half-hoog vuur. Fruit de ui een minuutje of 2 en voeg daarna de knoflook (gesneden) en de koriander toe. Na weer een minuut voeg je de rijst toe, roer deze goed door totdat deze alle olie heeft opgenomen en glazig begint te worden. Giet nu de wijn bij de rijst en laat deze onder constant rustig roeren bijna helemaal geabsorbeerd worden.

Nu wordt het tijd om de bouillon toe te voegen, doe dit soeplepel voor soeplepel terwijl je blijft roeren en de bouillon langzaam wordt opgenomen.

Ondertussen bak je in een andere pan in een beetje olie de garnalen op hoog vuur in een minuutje of 3 gaar, ze zijn nu licht roze.

Voeg vervolgens de erwten, prei, garnalen bij de risotto samen met de boter, de room en de peterselie en basilicum. Roer alles goed door en als de erwtjes warm zijn is je risotto klaar!

Serveren
Serveer de risotto met een lekker stukje ciabatta brood en een glas frisse witte wijn.
Eet smakelijk!