• 300 gram kipvlees
  • 1 kleine ui
  • teentje knoflook
  • 1 groene paprika
  • 25 gram boter
  • 1 el verse kruiden (tijm, basilicum, oregano, peterselie)
  • 100 gram gedroogde (porcini) paddestoelen
  • 100 ml witte wijn
  • 1,5 l kipbouillon
  • 300 gram risottorijst
  • 100 gram ham, in stukjes gesneden
  • 2 tomaten (in blokjes)
  • 100 gram geraspte parmezaanse kaas

Kip en rijst is een klassieke combinaties die je misschien uit de Chineese of Latijns-Amerikaanse keuken kent. Risotto met kip is dan ook een heerlijke Italiaanse variant!

Voorbereiding
Kook de kip in de bouillon, gooi de bouillon niet weg, deze heb je straks nodig om de risotto te maken.
Giet feet water over de gedroogde paddestoelen en last ze een kwartiertje wellen tot ze opgezwollen en sapping zijn. Laat ze uitlekken en snijd ze in stukjes.

Snijd ondertussen de ui, paprika in blokjes en hak de kruiden.

Bereiding
Laat de boter smelten in een grote hapjespan en fruit de ui en knoflook, voeg na een minuut of 2 ook de paprika toe. Voeg weer een minuut later de rijst toe en roer deze goed door zodat alle korrels ingevet zijn in de boter.

Giet de wijn bij de rijst en roer deze samen met de verse kruiden goed door. Als de wijn is opgenomen door de rijst voeg je een soeplepel bouillon toe. Blijf bouillon toevoegen totdat de rijst gaar is gekookt, ongeveer 20 minuten.

Nu de risotto gaar is kunnen we de overige ingrediënten toevoegen, roer de parmezaanse kaas, paddestoelen, kip, ham en tomaten door de rijst. Verwarm de risotto totdat alle ingrediënten op temperatuur zijn.

Serveren
Serveer de risotto in een diep bord of kom of in een mooie schaal zodat iedereen zelf kan opscheppen.
Deze risotto is heerlijk als een eenpansgerecht, maar een groene salade met een citroendressing of simpele vinaigrette past er ook uitstekend bij.